Strooksels

'Strooksels' is de naam die we hebben bedacht voor stroken van weefsels. Je kunt er mee weven, breien, haken, vilten en ongetwijfeld nog veel meer!

HART ONDER DE RIEM AANBIEDING!! 

Nu er zoveel mensen thuis (moeten) blijven, scholen dicht zijn, en vrijwel alle sociale contactmomenten worden vermeden willen wij een positieve duit in het zakje doen. 

De aanbieding:

Gedurende de komende 3 weken  (t/m 5 april) dat bijna alles 'plat' ligt geven wij bij elke bestelde strooksel bol of strooksel streng en bol of streng EXTRA, gratis en voor niks!

Dus bestel je 3 bollen en 2 strengen, dan krijg je van ons er 5 bollen of strengen bij!  We verdubbelen dus gewoon je bestelling! Wat je er precies bij krijgt, dat is een verrassing!

We versturen nu wel maar  2x per week (MAANDAG en DONDERDAG) om onnodige contacten zo veel mogelijk te vermijden. Uiteraard worden hierbij alle voorzorgsmaatregelen in acht genomen.

 

De breedte van de strooksels varieert, maar is gemiddeld 2 à 3cm. De strooksels die wij aanbieden komen van weverijen uit Groot Brittannië en zijn of 100% zuiver scheerwol, soms ook Cashmere (of volgens van Dale ‘Kashmier’) en er zijn ‘chenille’ strooksels waarvan de ketting uit wol bestaat en de inslag een blend is van wol met synthetische vezels. Veel van de strooksels zijn afkomstig van stof die geweven is in Schotse tartan patronen.

De strooksels bestaan uit stukken geweven stof, meestal tussen de 1,60 en 2 meter met daartussen een stukje kettingdraden zonder inslag. Aan één bosje van die kettingdraden zit meestal een wit draadje. Afhankelijk van de kleur en het werkstuk kun je die gewoon laten zitten. Wil je ze niet in je werkstuk hebben dan kun je ze verwijderen met een tornmesje (vind ik het handigst) of met een schaartje met scherpe punt.

 

Materiaal.  De strooksels zijn van wol of chenille. Bij de Chenille die wij hier aanbieden is de ketting van wol en de inslag van synthetisch materiaal.

Kleuren. Let op! de kleuren kunnen wat afwijken door verschil in monitoren en kleurinstellingen.

 

Bollen of strengen? Het verschil is alleen de manier van presenteren. Het materiaal wordt na het sorteren dus óf op bollen gewonden óf op strengen gehaspeld. Bollen zien er spectaculair uit, maar je ziet alleen de laatste meters. Bij de strengen heb je meer zicht op het gehele product.

Lengte en gewicht? De strooksels hebben gemiddeld een lengte van ongeveer 50m. en wegen rond de 400 gram. Er dient onmiddellijk bij vermeld te worden dat het hier om een gemiddelde gaat en dus meestal (wat) meer of (wat) minder is. Afhankelijk van de zwaarte / dichtheid van de stof kan het gewicht zelfs aanmerkelijk afwijken.

Prijzen. Alle bollen / strengen zijn geprijsd op basis van €2,00 per 100 gram (afgerond op hele of halve euro’s) ongeacht de lengte en breedte van de strooksels. Dus ‘What you see is what you get’. 

Zó verwerk  je strooksels op een pin loom!

En zó maak je zelf een eenvoudige pin loom!

En een eenvoudig voorbeeld van 'ingevilte' strooksels!

Accessoires