Strooksels

 

LET OP!!

We zijn druk doende om het aanbod strooksels te vernieuwen / uit te breiden.  Daarom kunnen er voorlopig even geen nieuwe bestellingen worden geplaatst. Sorry voor 't ongemak.

 

'Strooksels' is de naam die we hebben bedacht voor stroken van weefsels. Je kunt er mee weven, breien, haken, vilten en ongetwijfeld nog veel meer!

!! Bestellingen kunnen UITSLUITEND via de webshop worden geplaatst !!

  • Strooksels bestaan uit stukken geweven stof, meestal tussen de 1,60 en 2 meter met daartussen een stukje kettingdraden zonder inslag. Aan één bosje van die kettingdraden zit meestal een wit draadje. Afhankelijk van de kleur en het werkstuk kun je die gewoon laten zitten. Wil je ze niet in je werkstuk hebben dan kun je ze verwijderen met een tornmesje (vind ik het handigst) of met een schaartje met scherpe punt.
  • Herkomst.  De strooksels die wij aanbieden komen van weverijen uit Groot Brittannië. Veel van de strooksels zijn afkomstig van stof die geweven is in Schotse tartan patronen.
  • Materiaal100% Zuivere scheerwol, maar ook Kasjmier. En er zijn overige strooksels, o.a. 'chenille’ waarvan de ketting uit wol bestaat en de inslag een blend is van wol met synthetische vezels. 
  • De breedte van de strooksels varieert, maar is gemiddeld 2 à 3cm. 
  • Lengte en gewicht.  De strooksels hebben gemiddeld een lengte van ongeveer 50 meter en wegen rond de 400 gram. Er dient onmiddellijk bij vermeld te worden dat het hier om een gemiddelde gaat en dus meestal (wat) meer of (wat) minder is. Afhankelijk van de zwaarte / dichtheid van de stof kan het gewicht en de lengte zelfs aanmerkelijk afwijken.
  • Kleuren. Let op! de kleuren kunnen wat afwijken door verschil in monitoren en kleurinstellingen.
  • Bollen of strengen? Het verschil is alleen de manier van presenteren. Het materiaal wordt na het sorteren dus óf op bollen gewonden óf op strengen gehaspeld. Bollen zien er spectaculair uit, maar je ziet alleen de laatste meters. Bij de strengen heb je meer zicht op het gehele product.

Brei- en haaknaalden