Wij zijn ..


 

... Gerrie de Gans & Hans van Ee

 

Gerrie is schapengek en als voormalig docent geiten- en schapenhouderij kan ze je heel veel over wol vertellen. Ook is zij een zeer ervaren spinster. Hans is de techneut en er zijn maar weinig soorten spinnewielen en kaardmolens die hij niet binnenstebuiten heeft gekeerd.  

Low Lands Legacy (Erfenis van de Lage Landen) is ons KvK geregistreerd bedrijf. We zijn gevestigd in het zuid-oost Groningse Nieuwe Pekela waar we met veel plezier wonen en werken.

We zijn gestart in 2002 met het reviseren en via Ebay verkopen van gebruikte Nederlandse en buitenlandse spinnewielen. Daar kwamen al gauw (tafel)weef-getouwen, kaardmolens en aanverwante handvaardigheidsproducten bij. 

 

Van 2007 tot 1 mei 2021 waren we dealer van het Nederlandse Louët. In 2012 kwam daar de spinnewielen en hevelrietgetouwen van het Poolse Kromski bij en vanaf 2013 hebben we de kaardmolens  van het Engelse Classic Carder in ons assortiment. Voor de laatste twee merken zijn we exclusief dealer voor Nederland en België.

 

Tegenwoordig zijn we  voornamelijk actief binnen Nederland. Een aantal keren per jaar combineren we werk en ontspanning in het Verenigd Koninkrijk waar we al vele jaren deelnemen aan verschillende wool shows (zie ook onze 'Agenda')  Of dit nog haalbaar is na de Brexit .......!?